Tasviriy faoliyat bilan shugʻullanadigan oʻsmirlarda emotsional intellekt shakllanishi - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada emotsional intellektning o‗smirlar psixologik rivojlanishiga ta‘siri, xususan tasviriy san‘at orqali his-tuyg‗ularni ifoda etish, o‗zini anglash va ijtimoiy moslashuvda tutgan o‗rni tahlil qilinadi. Maktabdagi real amaliy kuzatuvlar asosida emotsional intellektning komponentlari — o‗zini anglash, empatiya, o‗z-o‗zini boshqarish va ijtimoiy ko‗nikmalar — o‗quvchilarda qanday shakllanishi mumkinligi yoritiladi. Natijada o‗quvchilar ruhiy salomatligi va ijtimoiy faolligi oshadi.