PILLANI QAYTA ISHLASHDA QURITISH JARAYONINI AVTOMATLASHTIRISH TIZIMINING TЕХNIK TАVSIFI VА STRUKTURА SХЕMАSINING TАVSIFI - Safarov Elyorbek Xasanovich; Xasanboyev Shoxruxbek Akmaljon O’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola ipak qurti pillasini quyosh energiyasidan foydalangan holda quritish texnologik jarayoni bayon etilgan. Quritish tizimi konveyer, tezlik datchigi, namlik va harorat sensorlari, quyosh issiqligini uzatuvchi ventilyator va yordamchi TEN qurilmasi kabi asosiy komponentlardan iborat. Qurilma avtomatlashtirilgan boshqaruv asosida ishlaydi va pilla quritish jarayonini samarali, ekologik toza hamda energiya tejamkor usulda bajarishga yo„naltirilgan. Shuningdek, sensorlardan olingan ma‟lumotlarga asoslangan ravishda quritish muhitining parametrlari doimiy nazorat ostida ushlab turiladi. Hujjatda quritish texnologiyasining ishlash prinsipi, komponentlar o„zaro bog„liqligi va avtomatik boshqaruv algoritmlari to„liq yoritilgan.