MA’NAVIY VA AXLOQIY TA’LIMNING OILADAGI ROLI - Samatov Xurshid; Arziqulova Iroda (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada maʼnaviy va axloqiy tarbiyaning oiladagi o‗rni atroflicha yoritilgan. Maqolada oilaning farzand tarbiyasidagi yetakchi mavqei, ota onaning shaxsiy namunasi, diniy va milliy qadriyatlar asosida tarbiya berishning ahamiyati, shuningdek, zamonaviy muammolar va ularni bartaraf etish yo‗llari tahlil qilingan. Muallif oila muhitining farzandning shakllanishiga taʼsirini ijtimoiy-psixologik hamda diniy-pedagogik yondashuvlar orqali asoslagan. Shuningdek, davlat siyosatining tarbiyaga doir yo‗nalishlari va takliflar ham bayon etilgan. Maqola keng omma, tarbiyachilar, ota-onalar va ilmiy izlanuvchilar uchun mo‗ljallangan.