MAMLAKAT IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA QISHLOQ XO„JALIGIDA TUTGAN O„RNI - Normuradov Nurbek Sunatillayevich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Dunyoda aholisi sonining o„sib borishi bilan birgalikda ularning turli xildagi oziq-ovqat mahsulotlariga bo„lgan talabi ortib bormoqda. Global darajada oziq ovqat xavfsizligini ta‟minlash va ocharchilikka barham berish choralari ko„rilishiga qaramasdan hanuzgacha qashshoq aholi soni 800 million atrofida saqlanib qolmoqda. Shu bilan birga, so„nggi yillarda amalga oshirilayotgan siyosiy islohotlar, xalqarolashuv va yalpi talabning oshishi qishloq xo„jalik mahsulotlarini ishlab chiqarish, ularni diversifikasiyasi hamda eksportni oshirishga sabab bo„lmoqda.