Boshlangʻich ta’limga berilgan e’tibor - kelajakka qo‘yilgan eng mustahkam poydevordir - Ismayilova Nozima Maxmudovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
“Boshlang„ich ta‟limga berilgan e‟tibor - kelajakka qo‟yilgan eng mustahkam poydevordir” mavzusida yozilgan ushbu maqola yosh avlodning ta‟lim va tarbiyasiga qaratilgan muhim ahamiyatni ta‟kidlaydi. Maqolada boshlang‟ich ta‟limning poydevor vazifasi, uning sifatli bo‟lishining jamiyat rivojiga ta‟siri, shuningdek, o‟qituvchilar va ota-onalarning roli alohida e‟tiborga olinadi. Muhokama qilinayotgan masala orqali ta‟lim tizimining asosiy vazifasi, yoshlarni ma‟naviy va intellektual rivojlantirish, kelajak uchun mustahkam poydevor yaratish muhimligi ochib beriladi. Maqola yosh avlodni tarbiyalashda boshlang‟ich ta‟limga qaratilgan e‟tibor va uni rivojlantirishning zamonaviy usullari haqida fikr yuritadi. Ushbu matn ta‟lim sohasida olib borilayotgan islohotlar hamda jamiyatning kelajagini belgilovchi muhim omil sifatida boshlang„ich ta‟limning o„rni haqida keng tushunchalar beradi.