TILSHUNOSLIKDA OLMOSHLARNING TAHLILI VA GRAMMATIKA SIFATIDA O‘RGANILISHI - Jumayeva Roʻzigul (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola o„zbek tilidagi olmoshlarning tilshunoslikdagi xususiyatlarini, grammatik sifatidagi o„rnini va zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyatini o„rganadi. Olmoshlar tilning sodda va samarali muloqot imkoniyatlarini ta‟minlovchi muhim birlik sifatida jumlalar tuzishda foydalanish va ma‟no jihatidan tahlil qilinadi. Maqolada olmoshlarning gap kontekstida ma‟no bildirishi, matndagi bog„lanishlarni shakllantirish, nutqda shaxsiy yoki umumiy fikrlarni ifodalash kabi yangi yondashuvlar muhokama qilinadi. Shuningdek, olmoshlarning til o„rganishdagi aqliy va ijtimoiy jihatlari ko„rib chiqiladi, o„quv jarayonida samarali o„rgatish uchun metodik tavsiyalar beriladi.