KICHIK VA KATTA GURUHLAR PSIXOLOGIYASI - Bo‘riyeva E‘zoza Habibullo qizi; Raupova Nafisa Otabek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Har bir shaxs o„z faoliyatini turli guruhlar sharoitida yoki turli guruhlar ta‟sirida amalga oshirad„i, chunki jamiyatdan chetda qolgan yoki insonlar guruhiga umuman qo„shilmaydigan individning o„zi yo„q. Kishi jamiyatda yashar ekan, u doimo turli insonlar bilan muloqotda, o„zaro ta„sirda bo„ladi, bu muloqot jarayonlari esa doimo kishilar guruhida ro„y beradi. Shuning uchun ham guruhlar muammosi, uni o„rganish va guruhlarning shakllanishiga oid ilmiy xulosalar chiqarish ijtimoiy psixologiyaning asosiy mavzularidan va muammolaridan biridir.