Ishchi kamera zichligining chigitga ko’rsatadigan mexanik ta’siri - Sotvoldiyeva Zarnigor Davlatali qizi; O.Mo’minov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada tolaajratgich ishchi kamerasining zichligi paxta chigitiga ko‘rsatadigan mexanik ta’siri tahlil qilinadi. Ishchi kamera zichligi chigitning mexanik butunligi, unuvchanligi, moy miqdori va umumiy sifat ko‘rsatkichlariga sezilarli darajada ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda zichlik oshganda chigitda yuzaga keladigan bosim, ishqalanish va zarba kuchlari natijasida yuzaga keladigan shikastlanishlar tahlil qilinadi. Shuningdek, zichlikni aniqlash va nazorat qilishdagi mavjud muammolar, an’anaviy usullarning kamchiliklari va zamonaviy texnologik yechimlar bayon etiladi. Optimal zichlikni saqlash orqali mahsulot sifati va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi.