Tola ajratgich mashinasining ishchi parametrlarining chigit sifati va tolaga tasiri - Sotvoldiyeva Zarnigor Davlatali qizi; O.Mo’minov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada paxta xomashyosi qayta ishlash jarayonida tola sifati va uzunligining pasayishi sabablarini va bunga olib keladigan texnologik omillarni tahlil qilish maqsad qilingan. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish uchun optimal ishchi parametrlar, xomashyo namligini boshqarish, mashina konstruktsiyasini yangilash, va avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlarini joriy etish kabi yechimlar taklif etiladi. Natijada, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va paxta mahsulotlarining sifatini yaxshilash imkoniyatlari ko„rib chiqiladi.