TA’LIM MUASSASALARIDA KASBIY KOMPETENSIYALARNI BAHOLASH MEZONLARI VA METODLARI - Hikmatova Sitorabonu Rustam qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Kasbiy kompetensiyalarni baholash ta’lim muassasalarida o‘quv jarayonining asosiy vazifalaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqola ta’lim sifatini oshirish maqsadida kompetensiyalarni baholash mezonlari va metodlarini tahlil qiladi. Tajriba va nazariy tahlillarga asoslanib, baholashda foydalaniladigan innovatsion yondashuvlar, amaliyotda qo‘llashga oid tavsiyalar va ularning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqola kompetensiyalarni baholashning zamonaviy muammolari va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflarni o‘z ichiga oladi. Bu yondashuv ta’lim jarayonining ob’yektivligini oshirish va talabalarning kasbiy tayyorgarlik darajasini aniqlashda yordam beradi.