NEMIS TILINI O’RGANISH JARAYONIDA TALABALARDA TOLERANTLIKNI DIAGNOSTIKA QILISH VA RIVOJLANTIRISH - Narshabayeva Aliya Yumutbayevna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada nemis tilini o„rganayotgan talabalarda tolerantlikni diagnostika qilish va rivojlantirish masalalari o„rganilgan. Adabiyotlar tahlili asosida til o„rganish va tolerantlik o„rtasidagi bog„liqlik aniqlandi hamda tolerantlikni rivojlantirish bo„yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalariga ko„ra, til o„rganish jarayonida madaniy kompetensiyalarni oshirish orqali tolerantlikni rivojlantirish mumkinligi aniqlangan.