O‘zbek milliy musiqa merosini zamonaviy ta’lim jarayoniga integratsiya qilish - Bannaqulov Mexroj Furqat o‘g‘li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek milliy musiqa merosining zamonaviy ta’lim tizimiga integratsiya qilish muammolari va imkoniyatlari tahlil qilingan. Milliy musiqa an’analarining pedagogik jarayonlardagi o‘rni, zamonaviy texnologiyalar yordamida milliy musiqa ta’limini rivojlantirish yo‘llari va bu sohada mavjud muammolar o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy musiqa merosini zamonaviy ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilish orqali talabalarning milliy o‘ziga xoslik hissi mustahkamlanishi, madaniy xotira saqlanishi va yoshlar orasida milliy qadriyatlarga nisbatan qiziqish oshishi mumkin. Maqolada milliy zamonaviylashtirishning konkret usullari va takliflari berilgan. musiqa ta’limini