RUXIY SALOMATLIK-BUGUNGI DAVR TALABI - Madumarova Ziyodaxon Arabboy qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Sogʼlom turmush tarzi haqida soʼz borar ekan, bu atama, eng avvalo, sogʼliqni saqlash xodimlari faoliyati bilan bogʼliq tarzda tushuntiriladi. Аmmo, sogʼlom turmush tarzini shakllantirishda - tan va vujud, aql hamda idrok bevosita odamniki, unga bogʼliq boʼlgani uchun ham inson ruhiyati qonuniyatlari va sirlarini oʼrganuvchi fan boʼlmish psixologiyaning unga aloqasi bor.