Xalqaro ingliz tili imtihonlarida yozma nutq kompetensiyasini baholash: IELTS Writing bo‘limi misolida - Alijonova So‘g‘diyonabonu Alijon qizi; Mahkamova Durdona Otabek qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro ingliz tili imtihonlaridan biri bo‘lgan IELTS yozma bo‘limining tuzilmasi, baholash mezonlari hamda yozma nutq kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni o‘rganiladi. Yozma bo‘limda qo‘llaniladigan baholash mezonlari — Task Response, Coherence and Cohesion, Lexical Resource, Grammatical Range and Accuracy — asosida til o‘rganuvchilarning lingvistik va kommunikativ kompetensiyalari qanday baholanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, IELTS Writing bo‘limining ta’limiy va metodik ahamiyati, uni o‘rgatishdagi samarali yondashuvlar haqida fikr yuritiladi. Maqola xorijiy tilni o‘rganuvchilar, o‘qituvchilar va metodistlar uchun foydali ilmiy-amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.