INNOVATSION FAOLIYATNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARINI TANLASHDA XORIJ TAJRIBASINING O‘RNI VA AMALIY AHAMIYATI - Suhrob Turanov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda innovatsion faoliyatni moliyalashtirish bo‘yicha xorijiy mamlakatlar tajribasi o‘rganilib, moliyalashtirish mexanizmlarini tanlashda xalqaro amaliyotning iqtisodiy va institutsional ahamiyati tahlil qilinadi. Rivojlangan davlatlarda innovatsiyalarni qo‘llab-quvvatlashda soliq imtiyozlari, grantlar, venchur kapital, maxsus agentliklar va milliy innovatsion tizimlar orqali moliyaviy rag‘batlantirishning samarali usullari shakllangan. O‘zbekiston uchun ushbu tajribani milliy sharoitlarga moslashtirib, zamonaviy innovatsion rivojlanish strategiyasini ishlab chiqish taklif qilinmoqda.