RAQOBATBARDOSH MAHSULOTLAR EKSPORTINI OSHIRISH ORQALI IQTISODIY O‘SISHGA ERISHISH YO‘LLARI - Bobokulov Abbosjon Alisher o’g’li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola O„zbekiston iqtisodiyotida raqobatbardosh mahsulotlar eksportini oshirish orqali iqtisodiy o„sishga erishish yo„llarini keng tahlil qiladi. Eksportning iqtisodiy o„sishdagi roli, raqobatbardoshlikni ta‟minlash omillari, logistika va infratuzilma muammolari, diversifikatsiya strategiyalari hamda davlat siyosatining ahamiyati yoritiladi. Maqolada innovatsiyalar, sifat standartlari, xalqaro integratsiya va kichik va o„rta korxonalarni qo„llab-quvvatlash kabi muhim jihatlar alohida e‟tibor markazida bo„lib, global bozor talablariga moslashish va xalqaro tajribadan foydalanish zarurligi ta‟kidlanadi. O„zbekistonning xalqaro bozorda barqaror o„rin egallashi va iqtisodiy barqarorlikka erishishi uchun tizimli islohotlar va strategik yondashuvlar muhimligi xulosa qilinadi.