To‘qima Matolarining Sifat Ko‘rsatkichlari - Xalimov Sunnatillo Sanjarbek o’g’li; SH. K. XALMIRZAYEV (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
To‘qima matolarining sifatini baholash, ularning sanoatdagi va kundalik hayotdagi o‘rni, ahamiyatini yanada oshiradi. To‘qima matolarining sifati, ularning texnologik jarayonlarida ishlatiladigan materiallardan tortib, yakuniy mahsulotning ishlash xususiyatlarigacha bo‘lgan barcha jihatlarni o‘z ichiga oladi. Bu maqolada to‘qima matolarining sifat ko‘rsatkichlari, ularni baholash usullari va sifatni nazorat qilishning zamonaviy yondashuvlari haqida so‘z yuritiladi.