FALSAFANING MOHIYATI VA JAMIYAT TARAQQIYOT ROLI - Usmanova Shohsanamxon; Igamberdiyev Doniyorbek; Komiljonova Shohista Komiljon qizi; Abdulhakimova Tursunoy Xayrullo qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada falsafaning ontologik va gnoseologik mohiyati, uning inson taffakuri va ijtimoiy ong shakillanishidagi beqiyos o’rni tahlil qilinadi. Falsafa jamiyat taraqqiyotining intellektual va ma’naviy asosi sifatida qaralib, uning ijtimoiy qadryatlarni shakillantirish ilm fan va madaniyat rivojiga ta’siri chuqur ilmiy yondashuv asosida yoritildi.