TIBBIYOTDA FIZIKANING O‘RNI - Ilxomjonov Muhammadziyo Yashnarjon o'g'li; Arziqulova Fazilat Abduxalilovna; Xodjayeva Diyora Zuhriddinovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda fizika fanining tibbiyotdagi tutgan o‘rni, uning zamonaviy diagnostika va davolash jarayonlaridagi roli, shuningdek, tibbiy asbob uskunalarning ishlash tamoyillaridagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Tibbiyot sohasidagi ko‘plab jarayonlar fizik qonuniyatlarga asoslangan. Shu boisdan, shifokor bo‘lishni istagan har bir inson uchun fizika bilimlari zarur hisoblanadi.