Standartlashtirish. Axborotni standartlashtirish texnologiyalari, amaldagi standartlar - Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich; Qo„chqorova Gulrux Odiljonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborotlashgan jamiyatda standartlashtirishning ahamiyati, ayniqsa axborot texnologiyalari sohasida u qanday ishlashini, qaysi texnologiyalar asosida axborotlar standartlashtirilishini va amalda qabul qilingan xalqaro hamda milliy standartlar haqida batafsil ma'lumot beriladi. Axborot almashinuvi, tizimlararo integratsiya va ishonchlilikni ta‘minlashda standartlashtirish texnologiyalarining o‗rni yoritib beriladi.