Elektr tokining turli muhitdagi tabiati: dielektriklar, elektrolitlar va elektr o‘tkazuvchanlik - O'rinboyeva Muslima Shukurjon qizi; Abdurahmonova Mohidilxon Asilbek qizi; Xodjayeva D.Z (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda elektr tokining turli muhitlardagi xatti-harakati, xususan dielektriklar, elektrolitlar va metallardagi elektr o‘tkazuvchanlik tabiati yoritilgan. Tokning paydo bo‘lish mexanizmi, muhitga bog‘liq o‘ziga xosliklar va amaliy qo‘llanilishi muhim ilmiy asoslarda bayon etilgan.