ALISHER NAVOIY ASARLARIDA BADIIY SAN’ATLARNING O‘RNI VA QO‘LLANILISHI - Mirag‘zamova Mohira; Raxmonova Nafisa Ozodbekovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqola Alisher Navoiy ijodida qo„llanilgan badiiy san‟atlar, ularning turlari va qo„llanilgan o„rinlari haqida ma‟lumotlar beriladi. Shoir qaysi badiiy san‟atdan qaysi g„azalida foydalangani va ularning tahlillari qandayligi ko„rsatib o„tilgan. Bundan tashqari g„azallaridan namunalar ham keltirilgan. Navoiy barcha g„azallarining deyarli har bir satrida turli xil she‟riy san‟atlarni qo„llashga harakat qilgan va shu san‟atlarni mahorat bilan ocha olgan. Misol sifatida, maqolada Navoiy g„azaliyotida qo„llanilgan tarsi san‟ati va uning tahlili berilgan.