Hindistonnning dastlabki madaniyati - Maxmaraimova Parvina Navruz qizi; Yuldoshova Feruza Akram qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Hind sivilizatsiyasi dunyodagi eng qadimgi sivilizatsiyalardan biri bo‗lib, u Hind vodiysi hududida miloddan avvalgi 2500-yillarda shakllangan. Bu sivilizatsiya Mohenjo-Daro va Harappa kabi rivojlangan shaharlari, muhandislik yutuqlari, yozuv tizimi, savdo aloqalari va ijtimoiy tartibi bilan ajralib turadi. Mazkur maqolada Hind daryosi bo‗yidagi qadimiy sivilizatsiya – Harappa madaniyati haqida ilmiy tahlil beriladi. Shaharsozlik, iqtisodiy faoliyat, yozuv tizimi va diniy e‘tiqodlar asosida ushbu madaniyatning jamiyat hayotidagi o‗rni ko‗rib chiqiladi.