IJTIMOIY YODGORLIKLAR VA TARIXIY XOTIRA FALSAFASI - Usmonova Shoxsanam; Igamberdiyev Doniyorbek; Abdujabborova Umidaxon Oybek qizi; Maxammadjonova Umidaxon Rustamjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Markur maqolada ijtimoiy yodgorliklar fenomeni va tarixiy xotiraning falsafiy asoslari chuqur tahlil qilinadi. Ijtimoiy yodgorliklar nafaqat moddiy- madaniy merosning ifodasi balki jamiyatning tarixiy ongini, milliy xotirasini shakillantiruvchi ma’naviy-maddaniy hodisa sifatida qaraladi.