Doppler effekti yordamida qon oqimi tezligini aniqlash usullari - Abduazizova Ozoda Umidjon qizi; Xodjamurodova Marjona Muhiddin qizi; Xodjayeva D.Z (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur ishda Doppler effekti asosida ishlovchi ultratovush diagnostika usulining qon oqimi tezligini aniqlashdagi o‘rni yoritilgan. Ultratovush to‘lqinlarining qon hujayralari harakati orqali akslanish mexanizmi va Doppler tenglamasi asosida qon oqimi tezligini hisoblash usullari ko‘rib chiqilgan. Ushbu metodning amaliy tibbiyotdagi roli, afzalliklari va cheklovlari muhokama etilgan.