O‘zgarmas tokning organizm to‘qimalariga ta’sir mexanizmi - Abduazizova Ozoda Umidjon qizi; Xodjamurodova Marjona Muhiddin qizi; Xodjayeva D.Z (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur tezisda o‘zgarmas tokning organizm to‘qimalariga ko‘rsatadigan fiziologik va patologik ta’sir mexanizmlari yoritilgan. Xususan, hujayralar darajasida sodir bo‘ladigan buzilishlar, regeneratsiya jarayonlari, yallig‘lanish reaksiyalari va uzoq muddatli salbiy oqibatlar tahlil qilinadi. Ushbu jarayonlarning tibbiyotda diagnostika va terapiyada ahamiyati ko‘rib chiqiladi.