MA‟NAVIY-AHLOQIY KRIZIS VA UNING YECHIMLARI - X.U.Samatov; Quryozov Shohjahon (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda kuzatilayotgan ma‟naviy va axloqiy inqiroz holatlari, ularning kelib chiqish sabablari hamda ijtimoiy hayotga ta‟siri tahlil qilinadi. Inson qalbidagi bo„shliq, axloqiy qadriyatlar inqirozi, yosh avlodning ma‟naviy tarbiyasidagi kamchiliklar kabi omillar misolida bu muammoning asl mohiyati ochib beriladi. Shuningdek, islom tamadduni, milliy urf-odatlar, oilaviy va ta‟lim muassasalari roli orqali ma‟naviy inqirozga qarshi kurashish yo„llari ko„rsatiladi. Muallif bu borada Imom G„azzoliy, Forobiy, Islom Karimov, Shayx Muhammad Sodiq Muhammad Yusuf va Abdulla Avloniy kabi mutafakkir va mutaxassislar qarashlariga tayangan. Maqolada ma‟naviy tiklanishning muhimligi va uning barqaror jamiyat qurishdagi o„rni ilmiy asoslangan holda yoritiladi.