KORRUPSIYANING MOHIYATI, OQIBATLARI VA UNGA QARSHI KURASHISH MEXANIZMLARI - Usmanova Sh.Sh, Igamberdiyev D, G’ulomova Saodatoy Baxtiyor qizi, Oxunjonova Shahzoda Ixtiyorjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada korrupsiya hodisasining nazariy-metadologik asoslari, uning ijtimoiy iqtisodiy va siyosiy hayotga ko’rsatadigan salbiy ta’siri chuqur tahlil etildi. Maqola korrupsiyaviy xavflarni kamaytirish ochiqlik va hisobdorlik tamoyillarini mustahlashga qaratilgan tizimli yondashuvni taklif qiladi.