GLOBAL JARAYONLAR VA BARQAROR TARAQQIYOT FALSAFASI - Usmonova Sh.Sh, Igamberdiyev D, Axunjonova Farida, Toirova Muslima (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy davrda globallashuv jarayonlarining mohiyati, ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy tizimlarga ta’siri hamda ularning barqaror taraqqiyot konseptsiyasi bilan o’zaro aloqadorlik jihatlari chuqur tahlil etilgan. Tadqiqotda global jarayonlarning antinomiya va paradokslarini falsafiy nuqtayi nazardan sharhlash orqali insoniyat tarqqiyotining yangi bosqichida paydo bo’layotgan chaqiriqlarga javob izlangan.