Holatlar diagrammalari: Tushunchasi, turlari, qo‘llanilishi va kelajak istiqbollari - Elmurodova Zulayho Elmurod qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Holatlar diagrammalari (state diagrams) zamonaviy dasturiy ta‟minot muhandisligi, avtomatlashtirish va murakkab tizimlarni loyihalashda muhim o„rin tutadi. Ushbu maqolada holatlar diagrammalarining tushunchasi, turlari, qo„llanilishi, afzalliklari, cheklovlari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Maqola dasturiy ta‟minot ishlab chiquvchilar, muhandislar va talabalar uchun foydali manba sifatida xizmat qiladi.