JURNALISTIK FAOLIYATNI TARTIBGA SOLISHDA JAMOATCHILIK BILAN ALOQALARNING OʻRNI (HUQUQIY ASOSLARI MISOLIDA) - Choriyeva Charos Burxonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda jurnalistik faoliyatni tartibga solishda jamoatchilik bilan aloqalarning ahamiyati va ularning huquqiy asoslari tahlil etiladi. Ommaviy axborot vositalari faoliyatining shaffofligi va ijtimoiy mas‘uliyatini ta‘minlashda jamoatchilik nazorati va axborot almashinuvining o‗rni muhim omil sifatida ko‗rib chiqiladi. Shuningdek, O‗zbekiston Respublikasining ―Ommaviy axborot vositalari to‗g‗risida‖gi qonuni, ―Axborot erkinligi to‗g‗risida‖gi qonuni va boshqa normativ-huquqiy hujjatlar asosida jurnalistlar va davlat hamda jamoatchilik o‗rtasidagi aloqalarning huquqiy jihatlari yoritiladi. Tezisda jurnalistikaning ochiqlik, ishonchlilik va ijtimoiy javobgarlik tamoyillarini amalga oshirishda jamoatchilik bilan aloqalarning roli tahlil qilinadi.