Sholi mahsulotlarini quritish usulini takomillashtirilgan qurilmasini loyihalash - Abduvahobov Azizbek (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Sholi quritish — yangi o‘rib olingan sholidan ortiqcha namlikni olib tashlash jarayonidir. Bu jarayon mahsulotning buzilmasdan saqlanishi, sifatining saqlanishi va keyingi texnologik bosqichlarga tayyor bo‘lishi uchun muhim hisoblanadi. Quritish odatda maxsus quritgichlarda issiq havo yordamida amalga oshiriladi. Jarayon davomida harorat, havo oqimi va vaqt qat’iy nazorat qilinadi. To‘g‘ri tashkil etilgan quritish jarayoni sholining ozuqaviy qiymatini saqlab qoladi, yoriqlanish va sifat yo‘qotilishini oldini oladi.