SUN’IY INTELLEKT VA HUQUQ: HUQUQIY XIZMATNING YANGI DAVRI - Usmonova Asila Luqmon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada sun‟iy intellekt (SI) texnologiyalarining huquqiy sohadagi o„rni, uning afzalliklari va xavf-xatarlari, xalqaro tajriba va O„zbekiston kontekstida mavjud yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, huquqiy mas‟uliyat, etik me‟yorlar va sun‟iy intellekt asosida ishlaydigan kelajakdagi strategik yo„nalishlar yoritiladi.