FIZIKA FANIDAN AMALIY DARSLARNI O„QITISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - M.J.Seytova, O.A.Boltayeva, SH.Xamzayeva (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada, Oliy ta‟lim professor-o„qituvchilari tomonidan, “Muhandislik fizikasi” amaliy dars mashg‟ulotlarida ham interaktiv metodlardan foydalanish ko„nikmasini oshirish uchun tavsiyalar beradi. Umumiy qilib aytganda, ijtimoiy-gumanitar fanlardan tashqari, “Aniq va tabiiy” fanlarni o„qitishda interfaol metodlarni qo„llash uchun ko„rsatmalar berishi mumkin. Ya‟ni, “Aniq va tabiiy” fanlarning amaliy dars mashg‟ulotlarini o„qitishda, interaktiv metodlar qo„llashning mumkinligini maqoladan bilib ko„rishimiz mumkin. Maqolada, “Formulalar to‟plami” metodini amaliy dars mashg‟ulotlariga qo„llash uchun ko„rsatma keltirilgan. “Amaliy dars mashg‟ulotlari” talabalar uchun nafaqat masala yechish darslari ko„rinishida balki, amaliy mashg„ulotlar davomida o„rganilgan bilimlarni qo„llash uchun izlanish darslari bo„lishi kerak degan fikrlarni ham ilgari suradi.Shunda, talabalar interaktiv darslar orqali formula uzish qobilyatini rivojlantiradi va formulalarni eslab qolishadi. Undan tashqari, formulani tez tuzishi shartligi sabali, tez fikrlashga o‟rganadi.