KOMIL INSON MAFKURASI VA MANAVIY KAMOLOT - Samatov Xurshid, Abdixoirova Shahlo (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqola insonni komillik sari yetaklovchi omillar haqida inson mafkurasi va manaviy kamolot yo‘li sari boshlovchi bo‘lishi mumkinligi haqida batafsil ma‘lumot beradi. Bu maqolada komil inson mafkurasi va ma'naviy komolot masalalari haqida so'z yuritiladi. Maqolada komil inson tushunchasi, uning ma‘naviy kamoloti, axloqiy fazilatlari va jamiyat taraqqiyotidagi o‗rni chuqur o‗rganilgan. Falsafa, din, psixologiya va pedagogika nuqtai nazaridan komillikning mohiyati tahlil qilinib, buyuk allomalar va zamonaviy olimlarning fikrlari bilan mustahkamlangan. Maqolada insonning ma‘naviy jihatdan yetuklashuvi uchun zarur bo‗lgan omillar, shaxsiy tarbiya usullari va komillik sari olib boradigan yo‗llar yoritilgan.