Immunalogiya va uzoq muddatli davolanishda bo‘lgan bolalarda maktabgacha va umumiy o‘rta ta’limni tashkil etish usullari - Gʻaniyeva Dilnoza (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Zamonaviy tibbiyotning rivojlanishi natijasida immun tizimi zaif bolalar uchun turli davolash usullari taklif etilmoqda. Biroq uzoq muddatli davolanishda bo„lgan bolalar ta‟lim olishda qator qiyinchiliklarga duch kelishadi. Maktabgacha va umumiy o„rta ta‟lim muassasalarida bunday bolalar uchun maxsus yondashuvlar zarur bo„ladi. Ushbu maqolada immun tizimi sust bolalar uchun ta‟lim tizimini tashkil etish usullari, ularning inklyuziv ta‟limga moslashuvi hamda samarali o„qitish metodlari yoritiladi.