Maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishida o‘yin texnologiyalarining didaktik va psixologik asoslari - Rahimova Malohat Komilovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishida o‗yin texnologiyalarining didaktik va psixologik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. O‗yin faoliyatining bolaning kognitiv, emotsional, ijtimoiy va jismoniy rivojlanishiga ko‗rsatadigan ta‘siri yoritilib, ta‘lim-tarbiya jarayonida innovatsion o‗yin texnologiyalaridan samarali foydalanish yo‗llari ko‗rsatib berilgan. Shuningdek, pedagogik jarayonda o‗yin texnologiyalarining metodik imkoniyatlari, ularning bolaning shaxsiy sifatlarini shakllantirishdagi o‗rni va ularni amaliyotga joriy etish bo‗yicha tavsiyalar berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta‘lim muassasalari faoliyatini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.