XALQARO MUNOSABATLAR TIZIMIDA BIRLASHGAN MILLATLAR TASHKILOTINING ROLINI MUSTAHKAMLASH MUAMMOLARI - Ibroximova Madina Qaxramonovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada Xalqaro munosabatlar tizimida Birlashgan Millatlar Tashkilotining ahamiyati, bugungi kundagi mavjud muammolari hamda ularni bartaraf etishga qaratilgan masalalar yoritilgan. BMT xalqaro maydonda xavfsizlik va tinchlikni ta’minlaydigan asosiy mexanizmdir.