TA‟LIM VA TARBIYANING O‟ZARO BOG‟LIQLIGI - Abdullajonov Javohir: Rsaliyev Arman Turdibekovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Mazkur maqolada ta‟lim va tarbiyaning o„zaro bog„liqligi, ularning jamiyat rivojlanishidagi roli va kelajak avlodga ta‟siri tahlil qilinadi. Ta‟lim insonning ilmiy va kasbiy rivojlanishiga hissa qo„shsa, tarbiya uning axloqiy va ma‟naviy jihatdan shakllanishini ta‟minlaydi. Ta‟lim tarbiyasiz yetarli natija bermasligi, aksincha, ularning uyg„unligi shaxsiy va jamiyat taraqqiyotining kafolati ekani ilmiy va amaliy misollar bilan asoslanadi. Maqolada shuningdek, ta‟lim-tarbiya jarayonida innovatsion yondashuvlarning ahamiyati va davlat tomonidan amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi.