MIFOLOGIYA VA DUNYŌQARASH: SHAKLLANISHI, AHMIYATI VA MA’NAVIYATGA TA’SIRI - Quvondiqova Sohiba Orif qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada mifologiya va uning dunyoqarish shakli sifatidagi ahamiyati, shuningdek, ma’naviyatga bo‘lgan ta’siri tahlil qilingan. Mifologiya odamlar va jamiyatlar orasida dunyo, tabiat va insonning o‘rni haqidagi ilk tushunchalarni shakllantirgan muhim vosita hisoblanadi. Miflar, tabiat va uning kuchlari, xudo va ruhlar haqidagi tasavvurlar orqali, axloqiy, ijtimoiy va diniy qoidalarning shakllanishiga yordam bergan. Ushbu maqola mitologiyaning falsafiy va ma’naviy ahamiyati ko‘rib chiqilib, uning zamonaviy ilm-fan va madaniyatdagi o‘rnini o‘rganilgan. Mifologiyaning dunyoqarashga, ijtimoiy munosabatlarga va odamlarning ma’naviy qadriyatlariga bo‘lgan ta’siri muhokama qilingan.