DEEPFAKE TEXNOLOGIYASINING SOXTA MA’LUMOTLARNI TARQATISHDA QO’LLANILISHI - Yaxyayev Baxromjon Yusufovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Deepfake texnologiyasi so‘nggi yillarda ko‘plab sohalarda qo‘llanilib, shaxsiy ma'lumotlarning noto‘g‘ri tarqatilishiga, soxta yangiliklarning yaratishiga sabab bo‘lmoqda. Bu maqolada deepfake texnologiyasining soxta ma'lumotlarni tarqatishda qanday ishlatilishi va uning jamiyatdagi xavf-xatarlarini tahlil qilish maqsad qilinadi. Deepfake videolarining ijtimoiy va siyosiy tarmoqlarda qanday kuchli vosita sifatida ishlatilishi, uning etikal va qonuniy muammolari, shuningdek, bu texnologiyani aniqlash va unga qarshi kurashish usullari ham muhokama qilinadi.