INSON HUQUQLARI – OLIY QADIRIYAT - Xabiybullayev Mirabat Kuanishbaevich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
maqolada bugungi rivojlangan jamiyatda inson huquqlari va erkinliklarining davlat tomonidan ta‟minlanishida ularga berilgan kafolatlarning ahamiyati, inson huquqlarini ta‟minlashga doir faoliyat olib boruvchi ijtimoiy institutlarning o„rni hamda axborot texnologiyalari yangi bosqichga ko„tarilgan bir paytda uning inson huquqlariga ta‟sirini baholash masalasining dolzarbligi masalalari maqolada o„z aksini topgan.