“O’Z AUTO-AUSTEM” KORXONASIDA DISKA ISHLAB CHIQARISHDA PRESSLASH JARAYONINI AVTOMATLASHTIRISH - Teshayev Abdulhay Baxtiyor o'g'li (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada “O„Z AUTO-AUSTEM” korxonasida diska ishlab chiqarish jarayonida presslash bosqichini avtomatlashtirish masalasi ko„rib chiqiladi. Zamonaviy avtomatlashtirish texnologiyalarining joriy etilishi ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, inson omilini kamaytirish va mahsulot sifatini yaxshilashga xizmat qiladi. Maqolada presslash jarayonining hozirgi holati tahlil qilinib, mavjud muammolar va ularning yechimlari tahlil qilinadi. Shuningdek, avtomatlashtirish texnologiyalarini tatbiq etish orqali erishilishi mumkin bo„lgan natijalar, jumladan, ishlab chiqarish tezligi va aniqligi oshishi, energiya samaradorligi hamda iqtisodiy foydalar haqida fikr yuritiladi. Maqola ushbu jarayonda ilg„or texnologiyalarni qo„llashning afzalliklarini yoritishga qaratilgan.