MA’NAVIYATNING TA’LIM TIZIMIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Jalilova Shohida Ravshan Qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqola ma'naviyatning ta'lim tizimidagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ta'lim tizimi faqat ilmiy bilimlarni berishdan iborat emas, balki yoshlarni ma'naviy qadriyatlar asosida tarbiyalash, axloqiy me'yorlar va ijtimoiy mas'uliyatni shakllantirishda ham muhim rol o'ynaydi. Ma'naviyat ta'lim jarayonida o‘quvchilarni nafaqat bilim olishga, balki jamiyatda o‘z o‘rnini topa olishga, yaxshi inson bo‘lishga ham yo‘naltiradi. Maqolada ta'lim tizimining ma'naviyatni shakllantirishdagi roli, uning yoshlarni axloqiy tarbiyalashdagi ahamiyati, shuningdek, zamonaviy ta'lim tizimidagi ma'naviy qadriyatlarning o‘zgarishlari tahlil qilinadi.