TRANSPORT-LOGISTIKA XIZMATLARI SAMARDORLIGINI ANIQLASH IMKONIYATLARI - S.B.Baqoyev (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu maqolada transport-logistika xizmatlari samardorligini aniqlashning xorij tajribasi va uni O„zbekistonda qo„llash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, transport-logistika tizimini rivojlantirish yo„llari va istiqbollari, samaradorligini oshirish omillari, imkoniyatlari, tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari hamda transport-logistika tizimlarining samaradorligini aniqlash va hisoblash uchun bu xizmatlarga aynan qanday omillar, qay darajada ta‟sir etishini o„rganish zarurligi hamda bu omillarni turlicha guruhlash mumkin bo„lib, ular bozordagi ishtirokchilarning aynan qaysisining samaradorligini aniqlanayotganligiga bog„lik yoritib berilgan.