ZAMONAVIY TIBBIY TEXNOLOGIYALAR VA KARDIOLOGIYA SOHASIDAGI INNOVATSIYALAR - Rabbimova Gulbahor Eshboy qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Kardiologiya, yurak kasalliklarini o'rganish va davolashga qaratilgan tibbiyot sohasi so'nggi yillarda sezilarli o'zgarishlarni boshdan kechirdi. Zamonaviy tibbiy texnologiyalarning yuksalishi bilan ko'plab yutuqlar yurak-qon tomir kasalliklarini tashxislash, davolash va boshqarishda inqilob qildi. Ushbu maqola kardiologiyadagi zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalarni, jumladan diagnostik tasvirlash, minimal invaziv muolajalar, sun'iy intellekt (AI) va genlarni tahrirlash va regenerativ tibbiyot kabi ilg'or terapiyalarni o'rganadi. Ushbu yutuqlarning integratsiyasi bemorning natijalarini sezilarli darajada yaxshiladi va an'anaviy murakkab yurak kasalliklariga yangi yondashuvlarni taqdim etdi.