Turkistonda aloqa tizimi. Pochta, telefon, telegraf - Qodirova Gulmira Olimjanovna (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Ushbu tezisda aloqa tizimining xususan pochta, telefon, telegrafning paydo bo’lish tarixi haqida fikr yuritiladi. Ma’lumot, xabarlarni yetkazishda, hududning tez rivojlanishida, yangi savdo va iste’mol bozorining vujudga kelishida, shuningdek o’zaro davlatlararo ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy munosabatlarning taraqqiy etishida pochta, telefon, telegraf o’rni benihoya katta ekani batafsil yoritilgan.