Tabiiy kurord hududlarning huquqiy maqomi - Alloberdiyeva Durdona O‘ktamjon qizi (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Tabiiy kurord hududlar inson salomatligi va ruhiy holatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega. Olimlar bu hududlarning o„ziga xos xususiyatlarini va ular inson organizmiga qanday ta‟sir ko„rsatishini ko„p yillar davomida o„rganib kelmoqdalar. Tabiiy kurord hududlar tushunchasi Quyida bu boradagi muhim fikrlar va ilmiy nuqtai nazar keltiriladi.