G‘afur G‘ulom maktublarida ijodkorning adabiy-estetik qarashlari: Maktublarda shoirning insho san’ati - Sherzod Isakulov (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Maqolada ijodkorning hozirgi zamon tanqidchiligida ham, G„afur G„ulomshunoslikda ham deyarli e‟tibor berilmay kelingan 70 dan ziyod maktublarini o„rganish orqali shoirning adabiy-estetik qarashlari, asarlarining til xususiyati va maktublarning adabiyotshunoslikda tutgan o„rni tahlil qilinadi. Insonparvar, saxiy va mehribon insonning ulkan qalbini namoyon etuvchi, shoir qalamidan to„kilgan satrlar sifatida tarix sahifalarida muhrlanib qolgan xatlarning qimmatli manba ekanligi xususida misollar keltiriladi.