BURGʻULASH QORISHMALARI UCHUN KOMPOZIT TARKIBLI STABILLOVCHI REAGENTLARNI ISHLAB CHIQARISH VA UNDAN UNUMLI FOYDALANISHNING REJALI ISTIQBOLLARI - Raxmanov Jaxongir Jalilovich, Bozorov Otabek Nashvandovich (NAZARIY VA AMALIY FANLARDAGI USTUVOR ISLOHOTLAR VA ZAMONAVIY TA’LIMNING INNOVATSION YO’NALISHLARI, 2025)
Neft-gaz sohasida turli yer plastlarida quduq qazish ishlarini amalga oshirishda albatta burgʻulash eritmalari muhim xarakterga ega. Burgʻulash eritmalari tarkibidagi kompozit aralashmalardan iborat reagentlarning massada qay darajada ulushini tanlanganligi, undan foydalanish jarayonida ijobiy natijalarga erishish imkonini berishi to`g`risida ma’lumot keltirilgan.